Доц.д-р Константин Златев: Научните постижения днес закърняват духовните сетива (ВИДЕО)

11.10.2020 г.
2490
Добавена от: Портал12
1 коментара
Представяме ви изключително силната лекция на доц.д-р Константин Златев за научно-техническите постижения на съвременния свят, включително т.нар. виртуална реалност, изкуствен интелект и др., които обаче закърняват духовните способности на човек и го отдалечават от неговата основна мисия и задачи на тази планета.

Във видеото се проследява пътят на техническите постижения, тяхното отражения върху живота на хората, както и отговорността за развитието на събитията по отношение на машините.

"Би трябвало да си зададем въпросът: Научно-техническите постижения помагат ли ни да ставаме по-добри, по-умни, по-силни? Аз лично бих отговорил с чиста съвест: Не! Те ни помагат да бъдем по-добре информирани, да живеем в по-големи удобства, да притежаваме и консумираме повече материални блага, но същевременно закърняват духовните ни сетива - Божественото начало у всекиго у нас. Те ни лишават от мотивацията да разгръщаме вътрешния си потенциал, който е главната еволюционна задача на човека. Те ни създават илюзията, че чрез тях господстваме над околната среда, а всъщност постепенно ние губим господството над самите себе си."

Лекцията е изнесена на 10/10/2020-а година в град Шумен, по време на IX-а алтернативна научна конференция, организирана от Академия на мистериите "Мадара".

Очаквайте пълен текст от видеото.

 
Коментари: 1
  • Emilia Eckermann
    11.10.2020 г., 17:36 ч.
    1     0

    Много съдържателна лекция на изключително важна тема.  

    Сърдечно благодаря на Господин Златев

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12