Елеазар: В истинските отношения няма гняв, но има строгост; никога няма спор

15.10.2020 г.
10053
Добавена от: Портал12
Истинските отношения са Божествена обмяна на висшия свят. Няма гняв, но има строгост, която не трябва да се бърка. В истинските отношения никога няма спор. Спорът показва винаги невежество.

Има едно изключение, когато Учителят спори със своя ученик. Например ученикът казва, че е ден, Учителят казва, че е нощ. Учителят винаги е прав. Той има тайна мисъл. Когато ученикът се откаже да спори, Учителят казва: "Ти победи егото, не искаш да спориш.". Умът е спорен, Духът е безспорен.

Истинската Любов не се съчетава със земното съзнание. Не можеш да имаш доверие на обикновен човек (на ума). Умът не може да обхваща цялостно нещата, той е двойнствен и ги дели. 

Доверието не се дава на всеки. Христос го е дал на учениците си след изпитания.

Когато обичате истински, злото престава да съществува, защото Любовта го унищожава. Истинската Любов е преодоляване на всяка двойнственост. Когато две души се обичат истински, те стават единица, единство. При човешката любов, те винаги са двама (двойнственост). При Божествената Любов умът е премахнат; няма двойнственост, те са в единството.

Любовта е метод, с който се премахва двойнствеността и злото.

Когато хората търсят Любовта, това е правилно, те искат да се освободят от ума - умът не дава живот. Умът е така устроен, че винаги губи, пропада, но се надява през много прераждания.

Елеазар Хараш из "Живата вода", лекции IV том

Три предупреждения:
1. Не си събирайте съкровища!
2. Не се грижете!
3. Не съдете!Това може да Ви заинтересува


Спонсори на Портал12