Истинската промяна започва с Новолунието в Телец. Бъдете активни в нея!

23.04.2020 г.
87659
Добавена от: Таня Борисова
7 коментара
Представям ви днешният анализ на д-р Светла Балтова по повод на Новолунието в Телец, което тя разглежда от езотерична гледна точка и ни потапя по надълбоко. Кое го прави по-различно? Защо е време да действаме и защо промяната вече няма спирачки? Всичко това ще прочетете по-долу в материала:

Новолунието в Телец оживотворява всяка година образа на един от най-старите символи – свещеният бик. В древен Египет той е изобразяван със слънчевия диск между рогата му. Смята се, че бикът Апис е слънчев символ. Негова майка според някои митове е богинята с глава на крава, великата Хатор, която е и едно от въплъщенията на богинята Изида.

 
Какво значение има това за съвременния човек? Какво ни говорят тези вечни символи? Някога хората са имали очи за символите и думите не са били нужни. Вгледайте се в образа на бика. Овладяна сила, мощ, за да може да носи диска на слънцето между двата си рога. Слънчевият бог Митра също е изобразяван винаги с бик.  Озарението, идващо от Божествения дух, слиза  в плът на земята. Небесната храна, която се излива щедро сега чрез слънчевите лъчи, създава земното плодородие. 
 
Сега, на 23 април отново между рогата на Телеца застават, и Слънчевият диск, и сърпът на Луната. Но с тях има и трето присъствие – Уран, владетелят на вселената, царят на небето, прародител на всички богове. 

Това прави тазгодишното новолуние в Телец по-различно. Уран слага акцента не толкова върху земното плодородие, колкото върху необходимостта от промяна, прозрение, сдружаване. Това новолуние е повратна точка в природния годишен цикъл, когато уплътнената енергия на земята и космоса  ще се изрази на няколко нива.


Слънце и Уран в съвпад ( има три градус орбис) призовават към висши добродетели: човеколюбие и алтруизъм. В астрологичните бележки за Уран в лекциите на Учителя Петър Дънов, и в космогонията на Макс Хайндл се казва, че тази планетна сфера развива висшите енергийни центрове, които вече се образуват при новото човечество.  Тяхното влияние води до реализация на принципите: братство, равенство, свобода, основаващи се на любовта.
 
Колцина ще могат да издигнат съзнанието си на тази вибрация? И има ли между тях от световните лидери днес? И какво ще се случи ако не можем? Когато такава реализация е възпрепятствана, мощта на Уран в Телец ще предизвика трусове. И в социален, и в икономически, и в геологичен план. Известно е, че Телец е най-търпеливият от астрологичните образи, но когато се разгневи, земята се тресе.
 
Слънцето, наближаващо към Уран, образува и квадрат към Сатурн във Водолей. Ще продължат разкрития, които изобличават онези, считани досега за недосегаеми. Ще възникнат размирици между "силните на деня". Ще има разкрития, свързани с валута и инвестиции, както за неправомерно използване на Урановите технологии. За пръв път онези, които смятат, че управляват света ще се почувстват застрашени, макар че времето на провала им още не е дошло.
 

Това е само началото на един Слънчево – Уранов цикъл, който ще се разгръща в продължение на цялата година. Следващите му прояви ще наблюдаваме в първите дни на август и на първи ноември. Това е и времето на древните келтски празници, когато в природата и в човешката душа става преобразяване.   

 
Хората, които запазят вътрешно спокойствие, здрав разум и трудолюбие ще могат да извлекат най-доброто от този период. Да го кажа простичко – това е времето на добрите хора. Да бъдем устойчиви в доброто. Това не значи да сме пасивни и инертни. Не. Трябва да бъдем отворени за промяна и да вярваме. Да вярваме на собствения си здрав разум, целенасочено разклащан от външни влияния. Да въплътим в себе си си доброто разположение на Телеца, който спокойно следва своя път. Не се оставяйте да ви разклатят. Да сте виждали паникьосан Телец? Следвайте практичните си цели.

Сега е моментът да реализирате нещо, което сте желали отдавна, да му дадете плът. Вяра и добро разположение са ключът!


Понеже Телец е свързан със земеделието, ще има възможност за създаване и работа в сдружения, кооперации, свързани със земеделие, храни, природа, строителство. Работа в сдружения.

Вътрешният мир е най-трудно постижимото нещо в този период и е мощно оръжие за промяна. Когато го постигне, човек вижда и се прицелва добре. А Уран дава  доста дистантно виждане и мощна енергия. И разрушителна,  и новаторски градивна. Точно от това се страхуват силите, които нагнетяват паника и разделение. Центриран в тишината на третото око, окото на Бика, воинът е непобедим. 
 
От своя страна Венера и Марс в двата въздушни знака Близнаци и Водолей внасят оживление,  улесняват общуването и преноса на информация, преговорите. Може би подходящата информация сама ще достига до вас.  
 
Времето на Телеца е най-пищният сезон на природата.  Усещате ли как е си отдъхва отбременената от нас градска зелена среда? Извънградската още повече, и се готви да даде плодовете си на тези, които се грижат за нея.
 
Да, започва промяната. Участвайте активно в нея. Промените винаги започват отвътре навън. Ако започнем нещо ново сега, от средата на м. май ще имаме възможност да нанесем поправки, да си пренаредим парченцата в пъзела в още по-ясна картина. С четири планети в ретроградни знаци, може някои неща да се забавят в своя ход напред, но това е за добро. 
 

Това ще бъде времето да хванем миналото и бъдещето си здраво в юмрук и така да изваяме това, което искаме от годината и живота си.
 

А колкото до разместването на пластовете: да, необходимо е да се разместят. Сателитите на Илон Мъск кръстосват небето (и е чудно, че една частна компания е оставена свободно да заема пространството над Земята). 5G мрежата простира пипалата си. Мъртви птици падат от небето. Някой вече е приготвил микрочипиране за човечеството.
 

Няма да стане! Ще има доста изненади през тази и следващата година за онези, които си мислят, че управляват човечеството.

Завършвам с думите на един от Големите братя, ученикът на Школата на Учителя, брат Борис Николов. Те са написани през 1976 г. и за да няма недоразумение, подчертавам, че под думите Бяло братство не се разбира човешка организация, нито изобщо човешки същества,  а великата йерархия от същества на Светлината, ръководена от Христос:
 

„Бялото братство ръководи човечеството. Бялото братство е господар на планетата!

Много завоеватели са се опитвали да я завладеят – не  са успели и не могат да успеят. Планетата си има господар!”     

Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Коментари: 7
 • то и то
  26.04.2020 г., 18:14 ч.
  1     0

  Нали великото търпение, характерно за Телците, идва точно от Сатурн и Мита за египетският Апис, носещ точно Сатурн между рогата си. Но това е старозаветно. Пан–Хор.

 • Мдааа
  26.04.2020 г., 18:10 ч.
  0     0

  Благодарим за тълкуванието, но тази неточност,че на рогата на Апис е Слънцето, вместо Сатурн...много груба грешка, в тая работа чистота и вдъхновение Свише си трябва, за да не се опропасти Благовестието за хората.

 • Тася Димитрова
  25.04.2020 г., 23:12 ч.
  1     0

  Това между рогата на Телеца е старият Сатурн, на който са се кланяли древните, та и до днес. Вижте кой управлява света.

 • Ivana Lazarova
  24.04.2020 г., 23:41 ч.
  1     0

  Наистина отдавна чакаме това време! Дай ни Боже сила и търпение да устоим на провокациите и да се изчистим от всичко излишно и ненужно!

 • Елеонора Тонева
  24.04.2020 г., 10:07 ч.
  2     0

  Отдавна чакаме това време:

 • осмият
  24.04.2020 г., 09:48 ч.
  1     6

  Бъдете спокойни, 5Gто няма общо с контрол, както и със скоростта на връзката. А причината не е известна с цел, затова се спекулира. Птиците може да са жертва, но целта оправдава средствата, природата замалко не умря от паразит, който уби нас, умножи ни до милиарди и ни пороби за две хилядолетия.

 • Бърдука
  24.04.2020 г., 07:46 ч.
  3     0

  Добре, добре.., нещата си идват на място!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12