На 22 март отбелязваме началото на Духовната Нова година

22.03.2020 г.
12242
Добавена от: Таня Борисова
Днес 22-и март отбелязваме началото на Духовната Нова година според Учението на Всемировия Учител Петър Дънов Беинсá Дунó. Той посочва, че на 01 януари започва физическата Нова година, на 22 март Духовната, а на 19 август Божествената Нова година.

Всяко едно от тези три начала е важно за учениците на Учителя, защото то дава импулс за израстване и развитие по пътя на себепознанието и осъзнатото живеене.
 
Ето и думи на Учителя по повод 22 март:
Девети март е символически ден. Символите придобиват значение само когато се изтълкува вътрешният им смисъл. Девети март (22 март) е денят на равноденствието. Но тъй, просто казано, 9 март (22 март), денят на равноденствието, е денят, в който човек е бил създаден, роден. И този ден се пада в петък. Не мислете, че по-напред не е имало равноденствие – имало е.
Равноденствието на човека е възкачването на слънцето от юг към север. Югът е надолу, а северът – нагоре. С появяването на Адама човек е почнал да еволюира, да се качва нагоре към Бога. Сега, ако вие може да ознаменувате 9 март(22 март), в смисъл че днес се раждате, т.е. скритите във вас сили Божествени да започнат нова еволюция, да еволюирате към Бога, то е равноденствие, или минаване от едно състояние на битието към друго. Равноденствието всякога трябва да внася най-хубавите мисли, най-хубавите желания в човешката душа.

Девети март (22 март) има и друг смисъл в себе си. Човек трябва да се научи на онзи велик закон на самопожертвувание, да се освободи от ненужните неща в този свят, които спъват неговото развитие.

Не е случайно, че именно от днес – началото на Духовната нова година, започва и практикуването на Паневритмията - сакрален танц, който оказва благодатно влияние както върху развитието на самият ученик, така и оказва своето положително въздействие, там където редовно се играе.

Пожелаваме ви пролетта да ви даде още по-силен импулс и стремеж към Чистотата и Смирението, основа на всяко разцъфване! Нека тази година тя донесе вътрешно изцеление и воля за Ново Начало!
 
* снимка: Изгрев на Рила, Мартин Стойчев
 
Таня Борисова Таня Борисова
Таня Борисова е създател на онлайн платформата Портал12. Автор на множество текстове и видео материали по темите за личностното израстване, духовното развитие и призванието на човек. "Портал12 е израз на нашата вяра в личната и колективна отговорност за важната роля на България в развитието на нов тип мислене през след...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12