Сведенборг: Ако човек се свърже с Бога, променя звездите, променя съдбата и влиянията

04.07.2020 г.
17546
Добавена от: Борислав Борисов
Сведенборг казва: "Адът не е произлязъл от някакъв дявол, а от човека, а изкушението идва, за да очистиш дълбочината си. Да вярваш в Бога, значи да вярваш, че любиш и че си разумен чрез Бога, а не чрез себе си. Ето, това значи да се храниш от Дървото на живота."

"Библията е само една част от великото търсене на Бога". После обяснява: "Търсенето на Истината не обхваща само Библията. Това търсене надминава всички свещенни книги, взети заедно."

Другият важен момент за звездите, за хороскопа; аз се учудвам - още милиони хора в света искат съвет от звездите, а не от Бога. Който търси звездите попада в капан, но това е друг въпрос.

Сведенборг казва: 
"Ако човек се свърже с Бога, променя звездите, променя съдбата, променя влиянията, променя всичко. Това е, което човек трябв ада търси."

Много жалко е да търсиш помощ от някакъв екстрасенс. Една голяма част от тях ги познавам - те са тежко болни, самите те трябва да се спасяват. 

"Ако човек се свърже с Бога, променя звездите, променя съдбата, променя влиянията" - Много просто - Бог е над звездите, те са негови деца; не може да искаш съвети от отраженията, вместо от Бога.

из лекция на Елеазар Хараш
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Спонсори на Портал12